Byggnationer och produkter

munkedal

Färdtjänstfordon

Att känna sig trygg i sitt resande

Att utveckla fordon för färdtjänst ställer höga krav på säkerhet, smidighet och komfort. Det handlar om allt från ledstänger, kontrastmarkerade kanter och halksäkra ytor till utrymme för ben, sitsdjup och/eller ramp- och lyftanordningar.

Vi har under många år byggt färdtjänstfordon och vet hur viktigt det är att resenären känner sig trygg i sitt resande och att säkerhetstänket finns med från start till färdigbyggt fordon. Att utveckla fordon för färdtjänst är en av stommarna i vår verksamhet.

Färdtjänstfordon för bårtransport

säker vårdtransport

I uppdraget att bedriva färdtjänsttrafik förekommer bårtransport av liggande passagerare, detta kan utföras på olika sätt. Traditionellt kan bårtransport utföras med godkänt 20G bårfäste mot golvskena eller med godkänt 20G bårunderrede. Bårunderreden finns i olika höjder och man betecknar dessa färdtjänstfordon med definition Klass 3 fordon. Höjden över golvnivå är 500mm, men med undantag för 250mm vilket har blivit allt vanligare.

Anpassade skolbussar

säkerhet i fokus – våra passagerare skall resa tryggt

I vår anpassningsflora för buss M2 finns allt från enkla utrustningar på befintliga standardbussar från fordonsfabrik till fullutrustade handikappanpassade skolbussar. Passagerarantalet för dessa varierar mellan 9 till 22 passagerare, men den allra vanligaste anpassningen är för 16-19 passagerare med bakgavellift. Era önskemål och vårt kunnande bygger tillsammans upp ett användarvänligt fordon för både passagerare, resenär och chaufför.

Fotsteg mekaniskt infällbart

Skyddsvägg för förare